Jelovica

Že dve soboti zapored sta bili rezervirani za “šetanje” po Jelovici in iskanje novih vhodov v podzemlje. Vsakič ljudje debelo gledajo – “Kaj se še vedno kaj najde?” Hja itaq, samo iskat je treba 🙂 Prejšnjo soboto smo našli 5 novih vhodov a po pregledu sta samo dve zadovoljivi po merilih za izmero in registracijo.

V vsako luknjo se vtaknemo 🙂

Prejšnja sobota je bila tako namenjena odkrivanju, zadnja pa meritvam – in spotoma spet pregledu terena – če smo mogoče kaj zgrešili 🙂

Tale je bila prekratka

Z Urošem se pripeljeva na izhodišče, pa gledam in iščem po avtu… seveda sem pozabil pohodne čevlje in nogavice, obute pa samo tevice… Uroš se prijazno ponudi, da mi posodi nogavice, da bo malo bolje. Ko jih obujem občutim, da so štumfi še precej mokri, pa pripomnim,  da upam, da so oprani in da jih ni imel časa posušiti in da v bajti nima toliko vlage, da se štumfi ne posušijo. Pa je bil nekaj časa tiho, pa potem le prizna, da se še niso posušile od prejšnje akcije – od švica. ?#$&$$?’! Bemtiš,… no ja, ker sem jih imel že na nogah in ker so bile 1,8 metra od nosu in nisem vonjal, sem se hitro sprijaznil, da drugega ni, sicer sem si bil pa sam kriv, kaj pa pozabljam stvari.

Češka oprema

Kmalu sva stala pri prvem požiralniku, nastavila GPS na “čistino” – kolikor je na Jelovici sploh lahko najdeš, da ponovno izmeriva koordinate in smuknila notri z merilnim kompletom.

Vhod

Namerila sva vsega 30 metrov jame, a za registracijo je 10m dovolj. Pobereva robo in se odpraviva malo nižje do amfiteatra – polkrožne stene, pod katerimi se na sredini odpira spodmol, ki je prav tako zadovoljeval potrebe po izmeri. Zopet na sredo amfiteatra nastaviva GPS in meriva.

Proti vhodu v spodmol
Uroš postavlja GPS

Premeriva in prelezeva vse špranje – ampak sem se še vrnemo, ob bolj vročem dnevu, ko bo prepih bolj izrazit, da vidimo, če  se splača še kje kaj prekopati… In to je bilo to za dve soboti – sploh ni slabo – dve novi jami 😀 Najgloblja na Jelovici se nam še kar izmika 🙂

© 2012, Simon. All rights reserved.

Sharing is caring
Written by:

4 komentarji

  1. 24 junija, 2012
    Reply

    Kdor išče, ta najde! 🙂

    • polona
      25 junija, 2012
      Reply

      in to v kerih čevlih :-)Nogavice so pa najbrž še medveda prepodile 🙂

      • Simon
        26 junija, 2012
        Reply

        No, na to pa nisem pomislil, da zaradi “štumfov” nisva srečala nobenega medveda 🙂

    • Simon
      26 junija, 2012
      Reply

      Rese je, iščemo dalje 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*