Brezno na Malem Lubniku

Glede na to, da je lokalni cajteng že v kaselcih in je naš članek objavljen, predvidevam, da lahko sedaj tudi sem gor zmečem par slikic Brezna na Malem Lubniku, v katerem smo se mudili cca. 14 dni nazaj. Je bilo treba na hitro narediti kakšno fotko za k članku o trenutno najgloblji jami na Lubniku. Dva naša člana sta bila že v jami, ko smo se mi le prikobacali pred vhod – in se počasi preoblačili in uživali na sončku 🙂

Considering, that article about currently deepest cave in mount Lubnik is already published, I guess I can post some photos about Abyss on Little Lubnik, which we visited approx. 14 days ago – we needed some photos for the article 🙂 Two other members of our club were already inside, when we managed to reach the entrance – and once again we took time before entering and enjoying last warm sun rays.

Nikamor se ne mudi
Nikamor se ne mudi

Takoj ko pa se je za greben skrilo tudi sonce… smo jo v podzemlje smuknili tudi mi 3je.

Immediately after the sun hid behind ridge we started descending also.

Vhod
Vhod

V jami pa iz štrika na štrik… in smo bili na cca. -100 pa en drobiž metrov. Prve dva se ravno vračata iz novega dna – na eni prejšnjih akcij je namreč Robert iz DZRJ Kranj našel možno nadaljevanje – pa sta ga šla pogledat. Preden se odpravita na površje dobimo še podatek, da je jama sedaj še malo poglobljena – sicer samo za par metrov ampak rov povsem drug z ne tako majhno dvorano, kjer pa je tisti dan močno teklo in kapljalo. Bo pa potrebno še malce pobrskati za nadaljevanjem.

Not much of a cave… only ropes – and suddenly we reached (almost) bottom at a little more than -100 meters. First two members were just returning from exploring new parts discovered on previous visit. Another chamber was discovered, totally separated from currently known passages. Now the cave is deeper – not much but… it is not yet the end.

Nam potem ni preostalo drugega, kot da se lotimo fotkanja – Nace namreč ni smel zamuditi v nočno službo, seveda pa je bilo zaželjeno, da ujamemo tudi sestanek na ferajnu 🙂 (če smo že ob četrtkih v jami).

The two continued via surface, so we started our mission – photos. We didn’t really have time to spare. Nace had night shift, and he really doesn’t like to be late (that counts just for work :)).

Prehod v nove dele
Prehod v nove dele
Prehod v spodnjo razpoko
Prehod v spodnjo razpoko
IMG_1491
Trenutno najožji del
Pod veliko dvorano
Pod veliko dvorano
Velika dvorana
Velika dvorana

Nace je že kar priganjal, da moramo ven… jaz pa bi še kar slikal 🙂 No ampak par fotk “zgornjih” delov smo pa le naredili. Sploh je bilo potrebno ovekovečiti edini malo bolj blatni del – kjer se dobesedno uležeš v blato in se zdrsaš navzgor…

Nace was getting anxious about time… but we still managed to take some photos of the upper parts of the cave. Especially part which is really muddy – you don’t get dirty all over the cave, but this short part makes it count.

Blatni del
Blatni del
Še zadnji meander
Še zadnji meander

Nace je postavil limit na 19. uro, da moramo biti zunaj… in je bil – točno! Midva pa kakšno minutko za njim 🙂

Foto ekipa
Foto ekipa

 

 

© 2013 – 2014, Simon. All rights reserved.

Sharing is caring
Written by:

4 komentarji

  1. 8 maja, 2013
    Reply

    A ure ste se držalii? Pa 3 moški? Sej ne morm verjet! :mrgreen:

    Lepo drugač. Fotke so take, da mrbit bi se pa dala prepričat, da grem 1x tud jst v BnML. 🙂 Lepe torej…

    • Simon
      10 maja, 2013
      Reply

      Hja, včasih presenetimo 🙂 A zdej bo treba vsakič fotke pokazat, preden boš šla v kakšno “novo” jamo? 😀

  2. 12 maja, 2013
    Reply

    Vsakič ravno ne, ampak je pa res, da se potem lažje odločim. 😎

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*