Malta – pot tja

Najbolje da kar pričnem, dokler so spomini še sveži – potopis o našem kratkem, enotedenskem obisku Malte in Goza konec aprila letos. Najcenejši let je bil z Ryanairom iz letališča v Trevisu, od koder sva pred leti že letela v Dublin. Od doma do letališča cca. 2 urici in pol – s postanki zaradi najmlajšega (in čik pavzo za ta starega :)). Avion poln – vreme pa krasno.

Se natovarjamo
Se natovarjamo
Vreme nad oblaki je vedno krasno :)
Vreme nad oblaki je vedno krasno 🙂

Ura in 30 minut mineta kot bi mignil… Skoraj celoten polet smo pod seboj lahko opazovali zahodno obalo Italije – za Sicilijo sem sprva mislil da je to že naš cilj – a smo leteli dalje 🙂 Sledil je najprej oblet Goza in Malte – potem čudoviti zavoji nad morjem – in pristanek.

Pomorski promet je tod ogromen.
Pomorski promet je tod ogromen.
Prvi bližnji pogled
Prvi bližnji pogled

Ker se z našo prtljago in z najinim neznanjem branje avtobusne karte nismo mislili cijaziti do cilja (vsega 9 kilometrov), smo si privoščili kar taksi direktno do apartmaja – če bi mu lahko tako rekli 🙂 Danes bi se na letališču sigurno poslužili avtobusa – teden dni avtobusov in iskanja povezav ti da izkušnje 😀 Po hitri nastanitvi pa ven, ujet še zadnje sončne žarke in prvi ogled dela Slieme, kjer bomo “stanovali” teh 5 dni.

Ulice so polne ljudi
Ulice so polne ljudi

Še vedno ne vem kako, a nekako smo “zalutali” na gradbišče in si ogledovali mogočne komplekse, ki jih gradijo in opuščeno kopališče spodaj, kjer sem prepričan se je včasih poleti gnetlo ljudi ob vodi.

Proti gradbišču
Proti gradbišču

Sliema bo, če ni že, počasi bolj atraktivna za turiste z debelejšo denarnico, kot sama Valletta preko zaliva. Vsaj gradi se vse v to smer – sama Valletta pa prostora za gradnjo niti nima.

Opuščeno kopališče pod gradbiščem
Opuščeno kopališče pod gradbiščem

Hm, “civilizacija” oz. izhod iz gradbišča smo videli… a je bil med nami visok zid, ena čudna polička, pot nazaj okrog pa zelooooo dolga. Brina nekako zleze gor, podam malega, zlezem še sam gor in se spustim navzdol, spet podaja malega in goooool,… oh, no tele podaje so me malo zavedle… V glavnem tu se je dalo spet varno sprehajati brez zaščitne čelade in čevljev s kapicami 🙂 Celotno pot okrog Tigne Point-a pa smo lahko občudovali čudovito morje in glavno mesto Malte – Valletto.

Valletta
Valletta
Valletta - drugič
Valletta – drugič

Povzpeli smo se še na razgledno točko do “ograje ljubezni”, kjer pari zaklepajo ključavnice na ograjo za večno ljubezen… a so oblasti zadevo omejile 🙂

Samo do tu...
Samo do tu…
Nebroj ključavnic...
Nebroj ključavnic…

Pot okrog polotočka je lepa a polna “skritih” pasti – predvsem za dame z visokimi petkami 😀

IMG_0181
Visoke pete odsvetovane

Utrujeni od poti tja in prvega sprehoda okrog, smo se odpravili kar nazaj proti “domu.” Hja, vsaj pub imam blizu, takoj za vogalom, sem presrečen ugotovil, a obiskal ga nisem nikoli 🙂

Pub takoj za vogalom
Pub takoj za vogalom

Se nadaljuje…

 

 

© 2015, Simon. All rights reserved.

Sharing is caring
Written by:

2 komentarja

  1. Irena
    4 avgusta, 2015
    Reply

    O, glej ga, Razbojnik! Lep zapis, še lepše fotografije!

    • Simon
      4 avgusta, 2015
      Reply

      O hvala 🙂

      lp, Razbojnik 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*