Storžič

Jutranji ritual je bil tudi v nedeljo bolj zgodaj – ob 4:45 sva se z Anžetom že dobila pred blokom in jo pihnila do Doma pod Storžičem, najinem tokratnem izhodišču, kjer je bila že zbrana druščina – vsi z istim ciljem – Storžič. Pot se kar hitro postavi pokonci – smo pa skoraj vsi izbrali pot skozi Žrelo.

Griženje kolen
Griženje kolen

Strmina tukaj res nikjer ne popusti – vroče je bilo dokaj hitro, kljub temu, da sva ves čas hodila v senci. Sem pa poizkušal čim bolj držati tempo – Anže namreč zelo rad govori, razen če ima preveč dela z sopihanjem v breg. 😀

Prečenje
Prečenje

Določeni deli so precej razdrobljeni in previden korak ni odveč, da ne zavališ kaj konkretnega na koga spodaj…

Včasih kar po vseh štirih
Včasih kar po vseh štirih

Sam pot je kar solidno opremljena z jeklenicami in klini – Anže bi imel kje kakšno jeklenico več, a ni bilo nič pretresljivega – vse normalno prehodno.

Proti grebenu
Proti grebenu

Je bilo že kar svetlo… aha, bom zmanjšal ISO – a ku..c, ne gre… Knofi na fotoaparatu ne delujejo – vsaj ne vsi. Arghhh – baterijo ven in nazaj – nič. Edino zaslonko sem lahko prilagajal, ISO pa kar lepo na 1250 – in imel potem doma posledično več dela s pucanjem flekov iz slik :(. (zadnji čas, da gre fotoaparat na čiščenje). No ja, sem in tja se je kakšen gumb zbudil – a delal ravno obratno kot bi človek želel. Samo drobil sem po poti naprej in razmišljal kakšen bo strošek popravila, bi se bolj splačalo kupiti novega – ne bo dopusta, ker bo šlo vse za servis?!? Ampak vmes je vseeno nastala kakšna fotka.

Pogled čez greben
Pogled čez greben

Grebenska pot do vrha je na čase prav zanimiva, zelo razgledna in prepadna. Malo boljše volje sem nekje na sredini poti že bil – določeni gumbi na fotoaparatu so se namreč “zbudili” – sicer niso imeli enake funcije kot prej, a so se določene zadeve vsaj odzivale.

Grebenska pot
Grebenska pot

Pri večjem možicu na grebenu 5 minut pavze, potem pa še zadnji desant na vrh…

Top of Storžič
Top of Storžič

Tole rjavo na zgornji sliki ni zemlja… ovce imajo tukaj svoj osebni sekret – tako se je najbolje spustiti malo nižje, da si malo oddahneš pred vrnitvijo v dolino.

Pogled nazaj proti vrhu
Pogled nazaj proti vrhu
Povratek
Povratek

Iz te strani Storžiča nisem videl velikokrat – a je prav fotogeničen, precej bolj kot iz “naše” strani, kjer ga gledam dnevno (in verjetno tudi zato ni več zanimiv :)).

Pot
Pot
Še ne pogled nazaj
Še ne pogled nazaj

Je bilo kar fino priti nazaj k avtomobilu… čisto dovolj hoje za eno dopoldne 😀 – pa še fotoaparat je dobil čudežno vse funkcije nazaj – veselje na višku.

Fotka ali dve več pa v GALERIJI

© 2015, Simon. All rights reserved.

Sharing is caring
Written by:

Be First to Comment

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*