Oman – kako, zakaj?

Začetek

Oman prej nikoli ni bil na to-do listi, ne na spisku oddaljenih želja,… po pravici povedano sem komaj vedel kje ta država sploh leži… Potem pa na enem od portalov, katere spremljam, zasledim ugodne karte iz Zagreba in z boljšo polovico pričneva z dodatnim raziskovanjem – predvsem naju običajno zanima budget potovanja po želeni destinaciji. Že isti dan sva razočarano sedela v domači dnevni sobi in ugotavljala, da tja pač ne bomo šli – se je ustavilo že pri (za naš budget) visokih cenah nočitev. A k sreči potovalna žilica ni dala miru in sva naslednje dni še malo raziskovala in sanjala, da nekako bi mogoče še šlo, ko zaslediva informacijo, da je po celotni državi mogoče divje kampiranje! Ulala in celotna zgodba je dobila ponoven zagon in kmalu so bile letalske karte v našem žepu (beri elektronskem nabiralniku :)).

Plaža

“Domače” raziskovanje

Kot običajno naročim vodič na strani Book Depository (brezplačna poštnina + običajno ceneje kot direktno pri Lonely planet)… In ker smo res želeli biti neodvisni ter raziskati čim več kotičkov, smo se odločili za najem 4×4 avta, k temu pa zelo, zelo svetujem uporabo knjige Oman off-road, založbe Explorer – ni najcenejša knjiga, a je res zlata vredna, z opisi poti, priporočenimi kamp prostori, dobrimi nasveti, odličnimi fotografijami, itd. Moje “delo” je bilo s tem večinoma končano – potem se je v knjižno in digitalno raziskovanje Omana in planiranje vrgla Brina – jaz sem vmes samo “svetoval”, kaj želim videti, fotografirati,… Pa včasih ni bila najbolj navdušena :D.

Kanjon

Zakaj Oman?

Sedaj, ko smo Oman že “preizkusili” tudi sami lahko o tej državi govorim samo o superlativih, vsaj taka je naša izkušnja. Prijazni ljudje, krasni razgledi, enkratna pokrajina, prijetne plaže, umirjen promet, zelo, zelo poceni bencin,… Edini šok, ki smo ga doživeli mi, je bila vročina – tja smo potovali v začetku oktobra, temperature čez dan pa so se po nižinah vse dni povzpele tja do 40°C, ponoči pa padle na okrog 30°C, tako da je bilo spanje v šotoru prve dni majčkeno oteženo, potem pa smo se nekako navadili, pa založili smo se z ogroooooomno vode :). No ja, vsaj dneve smo začenjali zgodaj in vstajali ob sončnem vzhodu, da smo zajtrkovali na še ne premočnem soncu. Ob pospravljanju šotora, pa je bilo običajno že vroče :D. Če bi Oman obiskali še enkrat, bi se verjetno odločili za kasnejši, bolj zimski datum.

Prostranost

 

Puščava

 

Toliko za začetek… z natančnejšim fotopisom pa nadaljujem (upam) kmalu 🙂

© 2018, Simon. All rights reserved.

Sharing is caring
Written by:

3 komentarji

 1. chidibeauty
  16 marca, 2018
  Reply

  Thank you do much dear!! have a nice day

 2. Saša
  5 novembra, 2019
  Reply

  Zdravo, mene pa zanima kako ste na avijon spravili quecho? ste doplačali za prtljago? In ali mogoče prodate vodič Oman off-road? 🙂

  Lp

  • Simon
   6 novembra, 2019
   Reply

   Zdravo!

   Quechuo, spalne vreče in armaflekse smo spravili v eno vrečo, zavili v stretch folijo in oddali kot en kos prtljage + dva kovčka. (3 letalske karte).
   Leteli že dvakrat tako s Turkish airlines in niso nikoli komplicirali.
   Knjiga pa je žal že prodana – imajo pa sedaj aplikacijo namesto knjige. Če bi šel še enkrat v Oman jo sigurno nabavim, ker fure notri so fenomenalne, Lonely Planet in podobni vodiči pa neuporabni.

   Lp, Simon

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*