Marmor Hotavlje

Prav na brzino je bilo potrebno dobiti ekipco za nedeljsko akcijo konec januarja. V kamnolom Hotavlje smo bili “povabljeni” predvsem, da bi ujeli ledene sveče, ki so nastale ob pronicanju vode v notranjost, nedelja pa je bil eden zadnjih dni pred napovedano otoplitvijo in verjetno kakšen dan kasneje ne bi imeli več kaj fotografirati (kar se tiče ledenih kapnikov :)).

Kamnolom

Pred vstopom seveda vpis v knjigo obiskovalcev, briefing glede varnostnih norm in napotkov, potem pa v notranjost. Seveda najprej ogledovanje lokacije, a s počasnim in previdnim korakom, saj so bila tla prekrita s finim ledom – in še začuda si med obiskom nihče ni nepričakovano na hitro od bližje ogledal tal.

Kapniki in Marko v rdečem, kot mu je bilo naročeno 🙂

Je bilo precej tekanja sem in tja, prestavljanja in postavljanja flešev in (kot običajno) improviziranja in poizkušanja (hvala bogu za digitalno tehnologijo in takojšen predogled).

Gladke stene in strop
Ledenkoti

Je bilo kar hladno – ni to naravna jama z bolj ali manj stalno temperaturo… Mrtn je zato na precej fotkah roke tiščal globoko v žepe 😀

Mrtn greje roke in se razgleduje
Zanimiv strop in ledeni “oltar”
Rovi
Zverina
Slepi rov
Na ogromnih blokih
Proti izhodu

Kdo bi si mislil, da smo vztrajali več kot dve uri na tistem mrazu… A smo nekako uspeli prešnofati vse kotičke, na koncu pa smo se po hitrem postopku spravili v avto – na toplo in se ravno odtajali do kofeta v Škofji Loki 🙂

Kakšna fotka, dve več pa v GALERIJI

Sharing is caring
Written by:

Be First to Comment

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*