Blegoš

No, tokrat pa z drugo polovičko zakoncev Zaplotnik 🙂 V nedeljo, v mrzlem jutru me Urša pobere direktno pred blokom (kakšen luksuz :)) in se odpraviva proti tokratnemu cilju – Blegošu.
Tistega silnega napovedanega snega v petek v našem koncu ni bilo – priznam, nekaj otroškega razočaranja je bilo, pa ne pri našem najmlajšem, ker vremenske napovedi niti ne posluša, niti ji ne verjame – ampak kar pri našem najstarejšem (khm, piscu teh vrstic). No, pustimo pri miru detajle 🙂 Na izhodišču mrzlo, mrzlo, mrzlo – tako da sva hitro smuknila v pancerje, smučke na noge in po fini špuri navzgor…

Začetek
Začetek

Gledava, kakšne polomije od lanskega žledu ni videti… Sem ter tja kaj podrtega a nič alarmantnega. Breg pa ravno pravšnji, da sva bila hitro ogreta… Nekaj je sicer jamrala, da vedno ko kam gre, nekdo skače okrog nje s fotoaparatom, a mi fotkat k sreči ni prepovedala 🙂 Vmes celo nekaj oviratlona na smučkah, pod kočo pa prvi “večji” obvoz zaradi skupine padlih… dreves.

Oviratlon
Oviratlon

Kmalu pa tudi prvi sončni žarki, poezija, toplina (no ja vsaj malo :))

Prvi sončni žarki
Prvi sončni žarki

Pred kočo pa fantazija… in nisem imel srca, da bi šel kar mimo… Urša čaj, jaz zeleno pivce in uživanje na sončku v brezvetrju (khm, mogoče zavetrju) in razgledu proti vrhu.

Via vrh
Via vrh

Tudi pivca in čaja enkrat zmanjka (pa ne v koči, da ne bo pomote) in sva se odpravila naprej… Žičnica zopet ne dela, pa sva šla kar peš.

Proti vrhu
Proti vrhu

Vrh pa vetroven in gol – sneg spihan, da sem si moral prej skoraj na ogled proge, kod odsmučati do grebena, da ne bo preveč skal obrušenih. 🙂

Razgled iz vrha
Razgled iz vrha

Kamniško Savinjske alpe so nekako privabljale neke temne, čudne oblake… druga stran pa skoraj povsem sončna. Zapneva smučke, čelade na glave in fijuuuuu proti dolini.

Zameti
Zameti

Nekje na sredini prve doline pa prava podrtija dreves – in potreben prvi obvoz.

Podrtija
Podrtija

Naprej podobna zgodba, ampak se najde smučljiv prostor – ni pa smučarija več tako idilična kot je bila.

Ampak vseeno lepo preživet dan v domačem hribovju.

Kakšna fotka več pa v GALERIJI

Sharing is caring
Written by:

Be First to Comment

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*