Jama pod Gavgami

Skoraj pol leta jamarske abstinence – nekaj, kar se ni zgodilo nikoli od začetka mojih jamarskih udejstvovanj, pa je od tega že zeloooo dolgo. Priznam, za to jamo nisem vedel (kot za ostalih cca 11000 ne :)) do objave Sandra na FB – ogled filmčka, nekaj fotk na netu in že sem bil odločen za obisk… Treba je bilo samo dobiti še koga iz ferajna za pomoč pri fotografiranju, kar tudi ni najlažje 😀 Tomaž in Peter sta bila za, nedelja pa dan odhoda.

Teren okrog jame
Teren okrog jame

Čeprav GPS ni pokazal točne lokacije vhoda, smo ga v bližini vendarle našli in se spustili v temo. V vhodnem delu srečamo ljubitelje podzemlja iz severne sosede naše državice, malo poklepetamo in se odpravimo vsak po svoje. Že spust po podornem stožcu v rov in ogledovanje vzbudi tisti fajn občutek ponovno biti v jami, sploh v taki, bogati s kapniškim okrasjem – si ogledujem vsak meter in že razmišljam kako bomo osvetljevali… Ja, kriza, ker ne znam več razmišljati brez da bi imel v glavi fleš in fotoaparat, a tak pač sem 🙂 Jama ni dolga, zato konec prvega kraku dosežemo zelo hitro, malenkost pavze, potem pa akcija.

Kapniškega okrasja ne manjka
Kapniškega okrasja ne manjka
Dvorana
Dvorana

Naslednja fotka nas je še najbolj “namučila” – velika dvorana, na vsaki mi je kaj falilo, pretemno tam, drugič drugje, presvetlo, premalo viden jamar,… sedaj ko jih gledam na računalniku pa vsako dojemam kot svojo, vsaka s svojim čarom in svojimi pomanjkljivostmi, bolj kot razmišljam, bolj se nagibam k ideji, da perfektnosti skoraj ni… vsaka fotografija je unikat.

Pogled preko dvorane
Pogled preko dvorane
Peter pod gobastim stalagmitom
Peter pod gobastim stalagmitom
Ob osvetljevanju jame, beli kapniki izstopajo ob "standardni" rjavi barvi :)
Ob osvetljevanju jame, beli kapniki izstopajo ob “standardni” rjavi barvi 🙂
Osamelci
Osamelci
Peter v kamniti družbi
Peter v kamniti družbi
Skupinska vseh udeležencev
Skupinska vseh udeležencev

Ure nismo imeli, za tisto na fotoaparatu pa nisem bil prepričan, če je prava, naš vojak pa je moral biti do določene ure v vojašnici, zato smo se odločili, da drugi krak jame pustimo za drugič in se povzpeli proti zadnjim sončnim žarkom tistega dne.

Proti sončku
Proti sončku
Vhodno brezno
Vhodno brezno
Pogled od strani
Pogled od strani

Zaključek v Etni, kjer nas še niso razočarali, tokrat pa smo dobili odlične pizze v rekordnem času 🙂

GALERIJA

Sharing is caring
Written by:

Be First to Comment

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*