Jezersko – Tržič z biciklom

Skoraj zadnji trenutek sem se prijavil na organizirano furo iz Jezerskega v Tržič, ki jo je PZS organizirala v sklopu Vikenda tržiških poti. Plan – prevoziti prvo etapo frišno odprte turnokolesarske poti Trans Karavanke z dodatkom spusta v Tržič. Plus organizirane ture? Ja, če drugega ne je to organiziran prevoz do Jezerskega. 🙂 Pa še kakšen se najde tekom fure – zapišem ob koncu, če se spomnim … Zbor ob 8. uri, prijave, nalaganje biciklov, čakanje zamudnikov, … Vmes sem celo gorenjsk kofe dobil (gostinc je, po okusu, oziroma neokusu, v vodo res samo namakal zrno kave). Nekako so nas 12 biciklistov in naših kljuset spravili v dva kombija in nas odfurali na izhodišče.

Tu smo popadali iz kombijev
Start

Vodič Andrej na kratko obrazloži “pravila obnašanja” in že guramo navzgor. Za začetek je obljubil enih 500 višincev do prvega spusta. A seveda si bile tudi pavzice, pa en kup govorjenja, pa prehitevanja, kupčkanja, grupiranja, … Prav fletno.

Počasi navzgor

 

Duo

Ob koncu vzpona do prvega “vrha” smo nekaj malega tudi porivali in vlekli naše bicikle. A so traso že poprej lepo pripravili za naš obisk. Pa lisičk – tistih rumenih za v ponev z jajci, teh je bilo ogromno ob poti. Si omislim košarico na prednji belanci za take primere!

Guranje

 

Megla
Brsna lesa

Na vrhu oblačenje v toplejše ali vsaj vetroodporne cunje in navzdol do Medvodja. Ker sta dva odpravljala gumi defekt, smo ostali odbrcali še do Stegovniškega slapu, čeprav ni bil v planu.

Proti slapu

 

Stegovniški slap

Ko smo se spet vsi nabrali pa spet navzgor via planina Pungrat.

Listje že rumeni

 

Megla ne dovoljuje razgledov

Na celi poti smo dobili nekajkrat kratke trenutke obdobij sončnih žarkov, ki pa so jih hitro zakrili oblaki / megla. A vzdušje je bilo vseeno zelo prešerno – na turo smo res prišli samo uživači na kolesih.

Še zadnji vzpon

 

Spust v meglo
Šija

Sledila je daljša meglena pavza ob pivu/radlerju/štrukljih/ovinkovcu pri Taborniškem domu Šija.

Tukaj bi moral biti… Taborniški dom Šija 🙂

 

Smo ga našli…

 

 

Skupinska – foto: Miha
Zaključek

Sledil je še spust in kratek vzpon do Kofc – toliko, da smo dobili štempelj v knjižico Trans Karavanke. Spust pa po sili (mokrih) razmer kar po makadamu do Jelendola in naprej v Tržič na bograč. Za pivo na glavnem prizorišču pa smo bili žal prepozni.

Do Kofc

 

Je letelo navzdol – smo bili prepričani, da še ujamemo pivo 🙂

Sicer nisem (bil) ravno pristaš furanja v večji skupini, a me je ta izkušnja pozitivno presenetila. Ne vem kaj me je prepričalo v nasprotno…, Celota – od vodenja, trase, udeležencev,… top. Še kdaj ponovim!

Sharing is caring
Written by:

Be First to Comment

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*