Kobariški Stol

V Posočje

Letos že četrtič z biciklom v tem koncu in že drugič na taisti vrh. Prvič konec marca, sva verjetno pol poti gurala po snegu, tokrat smo upali da snega le ne bo. 🙂

Video takratnega furanja/guranja …

Jutro je bilo precej frišno, tam okrog 6°C je bilo, zato smo na izhodišču pred Žago nase navlekli vse kar smo imeli s sabo. Jaz bi še kaj nataknil na okončine, če bi le imel še kaj s sabo … No, tja do starega mejnega prehoda Učja smo se vsi odtajali, potem pa dalje v pogovornem tempu.

Gor

Makadamska pot lepo polagoma pridobiva višino, tako da je sam vzpon res lahek, sama podlaga pa lepo utrjena – vsaj tja do lovske koče. Od tam dalje je bolj šodrasta a vseeno lepo vozna.

Pavza pri lovski koči

Očitno je bil fruštek premajhen, zato pri lovski koči vase zmečeva del zaloge iz nahrbtnika in počakava še ostala dva sotrpina. Seveda tudi njima privoščiva da zmanjšata breme na svojih ramenih – da gre še lažje v klanec. 😀

Še malo do sedla
Sedlo

Na sedlu “zmečemo” kljuseta čez žičnato ogrado (izven dosega živine), jih zložimo in zaklenemo. Potem pa peš do vrha – brez težav ob občudovanju razgledov vse okoli. Res so fantastični.

Pri “parkingu” z razgledom

Do vrha je cca. pol urce zmerne hoje, pa tudi vročine ni bilo pretirane, tako da je kar šlo. 🙂

Razgled na Polovnik – tudi tega smo letos že obkrožili z biciklom

 

Greben

Na vrhu daljša pavza na toplem sončku, pa še pihalo ni, čeprav je bilo napovedano … Bi se verjetno še svaljkali gor okrog, če Pero ne bi že malo priganjal. Ne rečem, da se meni po glavi ni motal že PP (kot pravi Urban), Pizza in Pivo.

Triglav

 

Urban načrtuje naslednjo furo 🙂

Aj, caj, draj smo pri biciklih, se napravimo in vruuum dolčez proti Žagi.

Kozli

 

Crkovina

Nazaj do lovske baje kar po makadamu (čeprav se mi dozdeva, da bi tudi do tu lahko šlo po bolj zanimivih poteh – iščem …), potem pa desno navzdol.

Juriš

Seveda že v štartu od same brzine in navdušenosti zgrešim pravo pot, tako da vmes popravljamo kurz, … Spust pa – uživaški do pssssssss – počene zračnice. Zamenjamo in šibamo dalje.

Standard 🙂

 

Uživač

 

Sva imela celo cajt za selfie

Čisto na dnu spet zgrešim, tako da zadnji del namesto furanja, nosimo bicikle po štengah navzdol … Drugič bo boljše 🙂

Serpentina

 

Most nad potokom Sušec

Še video tokratnega furanja:

© 2019 – 2020, Simon. All rights reserved.

Sharing is caring
Written by:

Be First to Comment

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*