Mojstrovka

V soboto spet po gorenjsko zgodaj od doma – če si zgoden pač ni parkirnine 😀 No ja, ni ravno to glavni razlog, ampak že drugi vikend smo tako “varčevali”, ob 5ih zjutraj na Vršiču ni še redarjev pobiralcev parkirnine, ko smo se odpravili proti vstopu v Hanzovo pot na Malo Mojstrovko. Začetek poti so, kot prejšnjo soboto, osvetljevale lučke na glavah, sonce se namreč še ni prikazalo…

Jutranje prebujanje
Jutranje prebujanje

Kmalu po začetku plaze… plezanja po klinih in jeklenicah se nam je prikazal tudi sonček – je bilo svetleje, a kmalu tudi bolj vroče.

Vzhod
Vzhod
IMG_1698
Jutranje barve v steni

Malo sem sicer na trenutke pogrešal pas in popkovine za pripenjanje na jeklenico – bi pomagalo pri pozah za fotkanje, tako sem vedno iskal kotiček, kjer sem lahko nekako varno stal ali slonel.

Prečenje
Prečenje

Tako smo potem počasi lezli, plezali in se vlekli navzgor. Pot je super razgledna, motivov ne zmanjka…

Nad prepadom
Nad prepadom
Na robu
Na robu
Ku-ku
Ku-ku

Same stene je kaj hitro konec, a na vrhu grebena se odpre pogled tudi v ostale smeri, ki so se prej skrivale pred našimi pogledi.

Na grebenu
Na grebenu
"Osamljeni jezdec" :)
Osamljena planinka 🙂
Velika Mojstrovka, Jalovec, Mangart
Velika Mojstrovka, Jalovec, Mangart

Na vrhu pa tokrat že gužva – nismo bili dovolj zgodnji 😀 Po krajšem postanku dva skočiva še na Veliko Mojstrovko, kjer je bilo ljudi manj, se na brzino razgledala (v razgledu ni bistvene razlike :)) in jo odmarširala proti dolini.

Pogled na Malo Mojstrovko
Pogled na Malo Mojstrovko
Mala in Velika Mojstrovka
Mala in Velika Mojstrovka

Še dobro, da smo se odpravili iz Vršiča – smo naredili prostor za 1 avto – so se ljudje vozili v krogih in čakali na prosto parkirno mesto. Na poti navzdol pa smo se ustavili še “v mestu možicev” – tukaj se vedno kaj spreminja 🙂

Brina med možici
Brina med možici

Po krajšem zastoju – krave glavni razlog, smo le dosegli dolino in težko prisluženo pivo radler.

Kakšna fotka več pa v GALERIJI

Sharing is caring
Written by:

Be First to Comment

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*