Na obeh straneh Kanala

Tokrat smo šli na dogodek, ki sta ga organizirala MTB Kanal in AvčeTrails. Družbe seveda ni bilo težko najti, sploh ko gre za nekaj novega. Organizatorji so obljubili lepe in očiščene traile – furanje pa kadarkoli pretekli vikend, od petka dalje.

Mi smo si izbrali soboto – vreme je bilo kot nalašč – sončno in še topleje kot pri nas na Gorenjskem. 😉

Avški kuk

Začetek iz Kanala najprej po asfaltu, nato pa po lepo speljani stari vojaški cesti (predvidevam glede na nakon in zidove ob cesti) do vodnega zbiralnika pri Kanalskem vrhu.

Vzpon.
Jesen bo!
Kanalski vrh.

Od jezera dalje je bila pot lepo označena, na sam vrh pa nas je popeljala speglana singlca.

Oznake ob poti.
Proti vrhu.

Na vrhu se nismo kaj dosti zadrževali, še Dare je komaj zmogel dokončati tisti čik – menda je bil zaslužen. 😂 Sledil je prvi spust dneva – kaj prida fotk nimam, ker sem užival v trailu.

p.s. Opažam tudi, da so sokolesarji navzdol vse hitrejši in hitrejši. Včasih sem si nabral malo prednosti, izvlekel fotoaparat in škljocal kakšne zanimive dele spusta. Sedaj pa ne prednosti ne pridobim več. 😳 Sem odprt za bolj počasno kolesarsko druščino. 😇

Peter.
Ta hitra mladina.
Nace je prehiter za fotoaparat. 😁
Zanimivost ob poti.

V Avčah pa že zbrana druščina. Malinovc, banane, … No, mi smo se odločili za pivo. Smo vedeli, da ga pokurimo pred naslednjim spustom.

V Avčah.

Sledil je spust do Soče in spet vzpon, tokrat v nasprotni breg. Do vasi Kambreško je bil zmeren vzpon po asfaltu. Na slap Savinka nas je opozarjala tabla ob poti – slap, oziroma vodo za le tega pa so očitno že porabili.

Slap Savinka.

Od vasi dalje je naklon še zmernejši, na čase se odpre tudi razgled proti dolini in okolici.

Še kar navzgor.
Drugi spust

Pri cerkvi Marijino Celje krajša pavza, nato pa spet uživancija navzdol proti izhodišču.

Pavza.
Zeleno v zelenem.
Razgledni del.
Fokusirani Peter.
Spet prehitri Nace. 😊
😍
Za zaključek pa še ena lepših kulis pri nas.

Zaključek v avtokampu Korada ob pivu, kasneje pa smo se preselili še na nasprotni breg na (spet) pivo, pico in hamburger.

Nabrali smo 31 km in švoh 1300 višincev. Kar so organizatorji obljubljali, so tudi pripravili – krasna traila! Kapo dol. Se še vidimo.

© 2021, Simon. All rights reserved.

Sharing is caring
Written by:

One Comment

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*