Ratitovec – sončni vzhod

Prebujanje ob treh zjutraj, nekako težko zlijem vase jutranjo kavico, skočim v klet po pohodne palice in stojalo za fotoaparat in že s Tomažem šibava proti Prtovču. Noč je jasna, zvezde svetijo nad nama, ko zakorakava v temen gozd, vsak naslednji korak nama osvetljujeta brlivki na glavah. Vmesna vprašanja kje sva, ostanejo brez odgovora – bo že 15-20 let, ko sem nazadnje hodil po tej poti. Šele na Razorju veva približno kje in kod sva. Je bilo še temačno, gledam v dolino in ne morem verjeti – megla. Wow, kdaj se je pa ta prikradla? No ja, za fotke je običajno dobrodošla – če le ostane pod nama 🙂

Pohodnik
Pohodnik

Kakšno minuto čez šest sva bila že mimo Krekove koče na Ratitovcu – luč v notranjosti je že bila, a si nisva še prislužila toplega čajčka. Nekje okrog Altemavra (nisem povsem prepričan kateri vrh je), postaviva stojala in uživava v barviti predstavi narave.IMG_8812_3_4

Megla v dolini
Megla v dolini

Triglav v ozadju je že dobival prve sončne žarke – midva pa sva čakala in čakala… Opazovala in fotkala gibanje megle v dolini in zmrzovala! Ja, kar precej je pihalo – mrzlo. O zavetrju sva lahko le razmišljala.

Pogled proti Julijcem
Pogled proti Julijcem

Pa se je tudi nama odprlo 🙂 Sonce se je prav sramežljivo pokazalo izza oblakov, pa ni bilo časa za uživanje, tisti pravi občutek in barve vzhoda ne trajajo večno – kvečjemu par minut.

Sonce nad kočo
Sonce nad kočo
test
Sonce zgoraj, megla spodaj

No, po tistih prvih minutah pa fotoaparat s stojala in še malo sprehoda tam okrog.

Tomaž je navdušen
Tomaž je navdušen
Še en pogled proti Triglavu
Še en pogled proti Triglavu
Krekova koča
Krekova koča
Še enkrat sonce
Še enkrat sonce
Triglav
Triglav

Potem pa v kočo na toplo na vroč čaj – zelo prijetno, da sva se lahko odtajala in ogrela, preden sva odhitela v meglo, ki se je počasi dvigovala. Nazaj na Prtovč pa po drugi poti čez Povden.

Pod kočo
Pod kočo
V gozdu
V gozdu

 

Sharing is caring
Written by:

Be First to Comment

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*