Slavnik

Tisti konce Slovenije poznam predvsem pod zemljo, hribov, ki jih vaskič opazujemo med vožnjo skozi tisti konec pa ne (še)… Tako je padla ideja za družinski izlet na Slavnik + ogled Škocjanskih jam če bomo do časa tam. Informacije o izletu dobim kot običajno na hribi.net, izberemo pa izhodišče pred vasjo Skadanščina pri Markovščini. Parkiramo in se takoj ob izhodu iz avta fejst oblečemo, je kar nemarno pihalo… Takoj smo bili skozi vas in na kolovozu sredi travnikov s pogledom na naš cilj.

Takoj za vasjo

Par minut kasneje pa smo se že sprehajali še vedno po kolovozu a obdanem z grmovjem, tako da nam niti veter ni preveč nagajal in so vrhnja oblačila kar “odletavala.”

“Zavetrje”

Na tem začetnem delu nas parkat prehiti nekaj gorskih kolesarjev, a jih višje po poti nismo več srečali – očitno imajo nek obvoz do vrha oziroma koče, kjer pa jih je bilo kar precej (sem že naredil križec, da tudi sam enkrat obiščem ta vrh z biciklom :)).

Sence na poti

Pot je res krasno speljana in ne preveč strma za našega malega, tako da jo je kar pridno mahal navzgor…

Tabla pred vršnim grebenom

Ko pa smo prišli iz gozdička na vršni greben in je pričelo močneje pihati, smo se hitro spet oblekli in šibali naprej… Sploh mali je sedaj ko je imel vrh že na vidiku in vedel da ni več daleč kar precej pospešil :).

Razgled
Skoraj vrh

Zavijemo seveda v kočo po štampiljke, na čaj inu sok + nekaj sladkega, ki seveda pripada po pohodu :).

Naš mali fotograf na delu
Razgled – kaj smo gledali nimam pojma… se bomo še vrnili 🙂

Trava in naklon so bili ravno pravšnji, da se je mali pol zgornjega grebena valil navzdol…

Valjanje

Dol grede je sicer mali že malo pojamral, a je vseeno kar dobro sestopal, sploh z željo, da si ogleda še Škocjanske jame, kar je čakal že od jutra.

Pogled nazaj proti osvojenem cilju

V Škocjanskih jamah ne pustijo fotkati, tako da iz jame nimam prav nobene fotografije (mogoče pa kdaj dobim kakšno ekstra dovolilnico za fotkanje :)),… Sva pa oba z malim občudovala pogled na ta ogromen kanjon v jami z reko Reko pod nama, ki je bil v teh dneh sploh malo bolj mogočna in glasna kot običajno. Po cca. 2 urah in kar nekaj hoje sva bila spet zunaj, kjer pa se mali ni več hotel sprehoditi niti do razgledne točke, ampak je hotel samo še v avto… No, razgledno točko sem na brzino obiskal sam, potem pa v avto in via domov. Verjetno mi ni potrebno posebej napisati, da je mali prekomiral celo pot nazaj 😀

Reka Reka tik preden ponikne v jamo.
Razgled na Veliko dolino

Malo pred domom še kratek obvoz, ker so se prikazovali čudoviti sončni žarki pred zahodom in sem pač moral narediti fotko… Ostro oko bo v ozadju opazilo Ratitovec.

Žarki
Sharing is caring
Written by:

One Comment

  1. […] da sem prvič obiskal primorski Triglav – Slavnik. Potem pa v par letih kar trikrat! Enkrat peš, dvakrat pa z biciklom – je kar priljubljena tura kolesarjev. Zadnjič smo ga pedalirali po […]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*